Domů Komentáře ,,Úžasné“ jednání pana ředitele O10 pana Ing. Kouckého za zaměstnavatele s odborovými...

,,Úžasné“ jednání pana ředitele O10 pana Ing. Kouckého za zaměstnavatele s odborovými partnery

40
0

Dnes, 18. 12. proběhlo jednání zástupců zaměstnavatele Správy železnic a zástupců odborových organizací zde působících.

A jak to zde funguje a jak to probíhalo dnes?

Většinu materiálů dostáváme až v den jednání s tím, že chce ihned vyjádření. Pokud jej nedáme ihned, je „oheň na střeše“. Není možno si je důkladně rozebrat na svých odborových orgánech a z toho pak pramení eventuální chyby. Neustálé zesměšňování a jízlivé poznámky směrem k odborovým zástupcům jsou již zaběhlým koloritem ze strany personálního ředitele.

Vrcholem jeho „arogance“ bylo dnešní jednání o nedohodnutých dokumentech, týkajících se Rámcových zásad, Zásad hospodaření s C-FKSP a následně dohoda o spolupráci při zajišťování akcí. U těchto důležitých dokumentů nepanuje zdaleka shoda a to jak mezi odborovými centrálami a zaměstnavatelem, tak ani mezi jednotlivými OC. Na konci jednání přesto zaměstnavatel zastoupený panem ředitelem jasně deklaruje, že jsou ode dneška všechny tyto nedohodnuté a neodsouhlasené dokumenty připraveny v sídle zaměstnavatele k podpisu s tím, že kdo chce, ať podepíše.
Takováto neúcta k odborovým partnerům, potažmo k Vám, zaměstnancům, které odbory zastupují????

Nabízí se otázka, zda je pan ředitel stále tou správnou osobou tato jednání vést a zda náhodou netrpí syndromem vyhoření. Při jeho náročné práci by se nebylo čemu divit!!!

Poté padl návrh na pokračování jednání 28. 12. 2020, který Odborové sdružení železničářů smetlo ze stolu s názorem, že s návrhy zaměstnavatele souhlasí a že už dále jednat nebudou. Zřejmě se jim celkově jednání zaměstnavatele o odborovými zástupci líbí.
Dle poslední informace, změnilo OSŽ názor a jednání se zúčastní ale s tím, že názor měnit nebudou. Tím vlastně od dnešního dne mizí se slovníku na Správě železnic slovo „jednání“ a nahrazuje se slovem „diktát“.

V OSŽ asi nechápou, že takovéto jednání dělá „hlupáky“ i z nich, neboť ve finále jsme všichni zástupci zaměstnanců na stejné straně.

Závěrem se přiznám, že jsem po těchto, dle mne, nepřijatelných excesech pana ředitele, ukončil dnešní jednání dříve. Co je přes „čáru“, je prostě přes „čáru“.