Domů Komentáře Novinky na seznamu lžou, jako když tiskne…

Novinky na seznamu lžou, jako když tiskne…

41
0

Dnes 18:18jz, Novinky (převzato z webu seznam.cz)

V Česku do sobotního podvečera přibylo 2604 potvrzených případů nákazy koronavirem. Proti předchozímu dni je to extrémní propad. V pátek ve stejnou dobu totiž bylo hlášeno 4525 potvrzených případů. Do půlnoci se obvykle počet případů zvýší o třetinu, v pátek to bylo o téměř polovinu. Sobotní přírůstek infikovaných se do rekordních hodnost nedostane vzhledem k tomu, že lidé se přestali testovat.

Ilustrační foto

Ilustrační foto Foto: Pardubice Univerzita, ČTK

To, že lidé nechodí na testy, dokonce ani ti, kteří se objednali, avizoval v sobotu odpoledne tým chytré karantény. Vyzýval proto lidi, aby i přes nepřízeň počasí na testy chodili. Později na občany apeloval také premiér Andrej Babiš. Odběrová místa i laboratoře mají volnou kapacitu.

Autor by si měl ověřit skutečnost, jak to s objednáním na testy skutečně je – kde jsou volné testovací kapacity? NIKDE.

Od pátečního večera 9. 10. bylo možno se u Krajské zdravotní v Ústeckém kraji objednat na testy až na 15. 10 ve všech nemocnicích. Stačí se podívat do rezervačního systému https://krajska-zdaravotni.reservio.com

A to pominu, že o víkendu je testování ve většině nemocnic přerušeno.

Rád bych zde podotkl, že to nedávám za vinu nemocnicím, ani zdravotnickému personálu, pouze mě opravdu zvedl mandle tento lživý a závádějící příspěvek vůči občanům!!!!

Lubomír Michalec